Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Arkadiusz I Thomas W Ula Karwan Maciej Książkiewicz Klaudia Przemus Tomek Węgorzewski Karol Czarnecki Przemek Odrobina Grzegorz Makiewicz Szymon Kandefer (4272 niezalogowanych)
47 Postów
daro m
(darom)
Nowicjusz
W Bergen można dokonać zakupu na stacjach schell oraz na stronie www.bro-tunnel.no/Bompengeprosjekter-594.aspx , jak również osobiście w biurze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Weronika Gadomska
(weronisiaaa88s)
Wiking
Podpisałam umowe i dostałam czipa. Teraz jade do PL i mam przejechac przez autopass zeby go aktywowac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Viol Mich
(meeda)
Początkujący
Brikker (czip) jest aktywny od razu po zakupie także śmiało możesz korzystać z przejazdów autopass. Przez 30 dni od daty zakupu niektóre światła przy "bramkach" nie będą się zapalały na zielono ponieważ operator daje sobie 30 dni na pełna aktywację brikerra. Ale oczywiście tym nie masz się co przejmować bo wszystkie Twoje przejazdy zostaną naliczone prawidłowo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Jason Bourn
(pytor09)
Nowicjusz
Kolego a podpowiesz mi ponieważ zaczynam robotę w Oslo i będę jeździł ze strony Lorenskogu, jeśli zapodam te urządzenie o ile będą mnie taniej kosztowały bramki ponieważ zastanawiam się ale później jak przyjdzie wszystko do Polski to się nie ogarnę z tym płaceniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Grzegorz S
(GrzegorzS)
Wiking
pytor09 napisał:
Kolego a podpowiesz mi ponieważ zaczynam robotę w Oslo i będę jeździł ze strony Lorenskogu, jeśli zapodam te urządzenie o ile będą mnie taniej kosztowały bramki ponieważ zastanawiam się ale później jak przyjdzie wszystko do Polski to się nie ogarnę z tym płaceniem

Różne są opłaty, ogólnie jesteś informowany o tym w momencie zbliżania się do bramki na znaku masz napisane ile płaci się do 3.5 t i powyżej. Jeśli chodzi o to urządzenie co naklejasz na szybę to nie musisz iść na stację: oslo.csautopass.no/csn/gnt.html tu masz stronkę na niej się rejestrujesz podajesz tablice auta gdzie mieszkasz i przychodzi Ci wtedy to pocztą do domu. Automatycznie na stronie się nabija kaucja -200 NOK za to że masz urządzenie. Jak nie masz tego urządzenia to też płacisz. Kamery robią zdjęcia tablic i gdy się rejestrujesz u nich na stronie to wyskoczy ci dokładnie gdzie jechałeś i gdzie zrobili ci fotkę i ile płacisz. Tylko wtedy aktualizują Ci stan konta co tydzień a jak masz tą kostkę na szybie to aktualizacje masz natychmiast na stronie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
GrzegorzStary napisał:
pytor09 napisał:

Różne są opłaty, ogólnie jesteś informowany o tym w momencie zbliżania się do bramki na znaku masz napisane ile płaci się do 3.5 t i powyżej. Jeśli chodzi o to urządzenie co naklejasz na szybę to nie musisz iść na stację: oslo.csautopass.no/csn/gnt.html tu masz stronkę na niej się rejestrujesz podajesz tablice auta gdzie mieszkasz i przychodzi Ci wtedy to pocztą do domu. Automatycznie na stronie się nabija kaucja -200 NOK za to że masz urządzenie. Jak nie masz tego urządzenia to też płacisz. Kamery robią zdjęcia tablic i gdy się rejestrujesz u nich na stronie to wyskoczy ci dokładnie gdzie jechałeś i gdzie zrobili ci fotkę i ile płacisz. Tylko wtedy aktualizują Ci stan konta co tydzień a jak masz tą kostkę na szybie to aktualizacje masz natychmiast na stronie.

Nalezy jeszcze dodac, ze majac briker placisz odpowiednio mniej za kazdy przejazd za bramke. Zalezy ktora opcje wybiezesz az do 50%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty
Henryk Sikorski
(Wieprz)
Początkujący
giovi2 napisał:
GrzegorzStary napisał:
pytor09 napisał:

Nalezy jeszcze dodac, ze majac briker placisz odpowiednio mniej za kazdy przejazd za bramke. Zalezy ktora opcje wybiezesz az do 50%

Bzdura!
50 % rabatu było przed wakacjami.
Obecnie jest jedynie 20 lub 10 % rabatu.

Zatrzymałaś się w czasie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Martin2011 napisał:
giovi2 napisał:
GrzegorzStary napisał:
pytor09 napisał:

przed wakacjami tez nie bylo 50%...

Bzdura!
50 % rabatu było przed wakacjami.
Obecnie jest jedynie 20 lub 10 % rabatu.

Zatrzymałaś się w czasie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Faktycznie, na Oslo jest 10%.
Ja mam 50% ale to już inna okolica.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty
Marco Marcus
(Marc)
Początkujący
w Bergen rabat spadł z max 40 do max 20% a opłata wzrosła (dla osobówek z 15 do 25 koron) w praktyce oznacz to wzrost opłaty z 9 do 20 koron czyli mamy podwyżkę o ok 120%

Jak to wygląda po podwyżce w innych miastach?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok